X

Het Geheim van de Meester – Seizoen 2

Het geheim van de Meester start op 5 en 6 september met een tweeluik over een opmerkelijk duo werk van Vincent van Gogh. Na Van Gogh storten Jasper en zijn team zich op de reconstructies van schilderijen van Frans Hals, Breitner, Rembrandt, Rubens, Willink, Fabritius en Monet!

TV

Aflevering één is een tweeluik: dinsdag 5 september 21.20 uur – NPO 2
Deel twee is op woensdag 6 september 21.20 uur – NPO 2 te zien.

De overige afleveringen zijn te zien op dinsdag om 21:20 uur op NPO2.

THEATER: HET GEHEIM VAN DE MEESTER COLLEGE 

Het geheim van de Meester-team tourt dit seizoen ook langs de theaters met de reconstructies van de schilderijen van onder meer Van Gogh, Rembrandt en Rubens. Kom naar de opnames!

Het team van Het geheim van de Meester, bestaande uit teamleider Jasper Krabbé, kunstschilder Charlotte Caspers, restaurator Michel van de Laar, professor en materiaaldeskundige Joris Dik en timmerman Berd Visscher, gaat ook op tournee dit jaar! Vanaf 30 september zijn ze live mét de reconstructies en alle kunstzinnige avonturen te zien en in deze theaters.

BOEK

In navolging van het gelijknamige tv-programma schetsen auteur Mark Zegeling en programmamaker Marc Pos een beeld van beroemde schilders met een uitzonderlijk talent die de kunstgeschiedenis een beslissende wending gaven. Het boek ‘Het Geheim van de Meester’ leest als een waargebeurde detective. De uitkomsten van het technisch onderzoek leiden tot spectaculaire reconstructies die in het museum naast de originele schilderijen worden gehangen. Zoek de verschillen en ontdek zelf het Geheim van de Meester!

Voor meer info: http://www.geheimvdmeester.nl/