X

Documentaire ‘Veerkracht: gevecht tegen corona’

Documentaire ‘Veerkracht: gevecht tegen corona’ laat de coronacrisis zien van het zwaarst getroffen ziekenhuis van Nederland

Zoveel mogelijk thuiswerken, 1.5 meter afstand houden, vaker je handen wassen en in je elleboog hoesten. Een half jaar geleden had niemand verwacht dat dit het ‘nieuwe normaal’ zou worden. In de drieluik ‘Veerkracht: gevecht tegen corona’ van filmmaker Marc Pos gaan we terug naar de plek die de hotspot van de crisis was: in Uden, Brabant. Het regioziekenhuis Bernhoven bevond zich plotseling in het epicentrum van een Brabantse corona brandhaard. Wat doe je als je 150 mensen kan helpen, maar 600 corona patiënten opgenomen moeten worden? We zien corona door de ogen van patiënten, artsen en verpleegkundigen zelf. ‘Veerkracht: gevecht tegen corona’ is vanaf 11 september wekelijks te zien op Videoland.

3 afleveringen van 35 minuten, te zien op Videoland.