X

Het Kerst Muziekgala 2016

In deze familieshow laten kinderen hun muzikale talenten zien aan niemand minder dan Koningin Máxima in een vol Koninklijk Theater Carré. In een sfeervol kerstdecor verzorgen kinderen en bekende artiesten, zoals Nick & Simon, Gers Pardoel, Maan en Andre van Duin optredens in allerlei genres en stijlen. Het muzikale spektakel wordt gepresenteerd door Jetske van den Elsen en Pepijn Gunneweg.

In de weken voorafgaand aan Het Kerst Muziekgala 2016 hebben presentatoren Jetske en Pepijn in de BZT Muziek Show de BZT Band XXL samengesteld. Een spectaculaire muziekwedstrijd waarin alle groepen 5, 6 en 7 in Nederland een inzending konden sturen om te strijden voor een plekje in de grote eenmalige band en uiteindelijk een optreden in de kerstshow voor Koningin Máxima.

Het uiteindelijke doel van de avond is te laten zien dat muziek maken voor iedereen is en dat alle kinderen op school recht zouden moeten hebben op muziekles. Muziek maken is leuk en het vergroot je wereld; je wordt er slimmer, socialer en creatiever van.